1.4. Paroles atjaunošana

Lai atjaunotu paroli pie autentifikācijas loga jeb pirms ieiešanas kontā (https://es.pats.lv/accounts/login/) zem pogas “Pieslēgties” spiediet uz teksta “Atjaunot paroli”. Tad atvērsies logs ar nosaukumu “Paroles atjaunošana” un laukā jāievada Jūsu e-pasts, ar kuru esat reģistrējies sistēmā PATS.LV. Kad ievadījāt e-pastu, spiediet pogu “Izveidot paroli”.  

Kad tas ir izdarīts, uz Jūsu norādīto e-pasta adresi tiks nosūtīts paroles atjaunošanas e-pasts. Lai atjaunotu paroli, atveriet e-pastu un spiediet uz pogas “Atjaunot paroli”. Nospiežot uz pogas “Atjaunot paroli” tika atvērta saite uz paroles atjaunošanu ar diviem obligāti aizpildāmiem laukiem: 

  • Jaunā parole 
  • Jaunā parole (vēlreiz)  

Kad lauki aizpildīti un jaunā parole precīzi ievadīta gan pirmajā, gan otrajā laukā, spiediet pogu “Atjaunot paroli”. Parolei jāsastāv vismaz no 8 simboliem, tie drīkst saturēt tikai latīņu burtus un ciparus, iekļaujot vismaz vienu lielo burtu, vismaz vienu mazo burtu un vismaz vienu ciparu. Kad tas veiksmīgi izdarīts pēc pogas “Atjaunot paroli” nospiešanas parādīsies teksts – “Jūsu parole ir nomainīta. Lūdzu, ielogojieties šeit.” Nospiežot uz vārda “šeit” varat ielogoties savā PATS.LV kontā izmantojot jauno paroli.