1.3. Reģistrācija PATS.LV sistēmā kā grāmatvedim

PATS.LV mājas lapā uz sākuma ekrāna ir izvēlne ”Grāmatvežiem”, uz kuras nospiežot atveras reģistrācijas anketa (https://www.pats.lv/gramatveziem/), tad ir jāspiež poga “Reģistrēties”. 

1.3.1. Kontaktinformācija

Pirmajā logā parādās lauki, kuri obligāti jāaizpilda: 

  • E-pasta adrese 
  • Parole 
  • Parole (vēlreiz) 

Vai arī ir otra iespēja - “Pieslēgties ar Facebook”. 

Kad tiek aizpildīti augstāk minētie lauki, spiediet pogu “Reģistrēties” sistēma automātiski nosūta reģistrācijas apstiprinājumu uz Jūsu norādīto e-pasta adresi. 

1.3.2. Lietotāja informācija

Atveroties otrajam logam ir jāaizpilda lauki ar personīgo informāciju: 

  • Vārds (obligāti aizpildāms lauks) 
  • Uzvārds (obligāti aizpildāms lauks) 
  • e-pasta adrese (obligāti aizpildāms lauks) 
  • Tālrunis  
  • Reģistrācijas numurs/ PVN numurs (tikai cipari) 
  • Personas kods 
  • IK nosaukums 
  • Adrese  (obligāti aizpildāms lauks) 

Pēc šo lauku aizpildīšanas ielieciet ķeksi pretī apliecinājumam, ka esat iepazinies ar lietošanas noteikumiem, privātuma politiku un, ka piekrītat. Pirms atzīmēšanas iesakām izlasīt. 

Papildu varat ielikt ķeksi pretī apliecinājumam, ka piekrītat saņemt informatīvus piedāvājumus no mūsu uzņēmumu grupas un PATS.LV jaunumus. 

Kad tas ir izdarīts, spiediet pogu “Saglabāt” un sākt darbu. 

1.3.3. Darbs no grāmatveža profila

Pēc reģistrācijas vai ieejot savā grāmatveža profilā, lai uzsāktu darbu kā grāmatvedim PATS.LV sistēmā, Jūs varat pievienot klientu spiežot uz pogas “Izveidot jaunu klientu” tādējādi reģistrējot pašnodarbināto personu / IK / MUN kā aprakstīts punktā 1.2. vai arī uzaicināt pievienoties pašnodarbinātai personai patstāvīgi ievadot lietotāja e-pastu laukā “Lietotāja e-pasts” un spiežot uz pogas “Uzaicināt PATS.LV klientu”. 

Uz PATS.LV lietotāja e-pastu atnāks uzaicinājums ar informāciju par grāmatveža e-pastu un instrukciju kā iedot piekļuvi savam profilam grāmatvedim. Ja lietotājs ir reģistrēts PATS.LV sistēmā, tad piekļuves piešķiršanai lietotājam sava profila sadaļā Mans Grāmatvedis ir jāievada grāmatveža e-pasts no uzaicinājuma. Ja lietotājs vēl nav reģistrēts PATS.LV  tad tam ir jāreģistrējas un profila sadaļā Mans Grāmatvedis ir jāievada grāmatveža e-pasts no uzaicinājuma.   

UZAICINĀTI KLIENTI 

Šeit tiks atspoguļots saraksts ar uzaicinātajiem klientiem, kuri vēl nav iedevuši piekļuvi savam profilam grāmatvedim.  

Kad pašnodarbinātā persona / IK / MUN pievienota grāmatveža profilam, grāmatvedis to var redzēt zemāk sadaļā REĢISTRĒTIE KLIENTI ar iespēju ieiet katra individuālajā profilā, veikt saimnieciskās darbības uzskaiti vai tikai pārbaudi atkarībā no tā, par kāda veida sadarbību grāmatvedis ir vienojies ar katru savi klientu.  

Grāmatvedis pēc nepieciešamības var piešķirt klientam pieeju profilam, nospiežot uz IEDOD PIEEJU KLIENTAM. 

Abonements  

Ja grāmatvedis pats apmaksā savu profilu, tad sadaļā Abonements tiks atspoguļoti visi maksājumi par grāmatveža abonementu.  

Gadījumā, ja visi grāmatveža klienti paši veic abonementa apmaksu, tad grāmatvedim abonements nav jāiegādājas un klientu profilos var darboties atbilstoši viņu izvēlētajiem tarifu plāniem.