Man ir radies jautājums par norakstāmiem izdevumiem. Vai izdevumus var norakstīt tikai tādus, kuri ir veikti no attiecīgā saimnieciskās darbības bankas konta? Piemēram, ja gribu norakstīt izdevumos mobilo sakaru pakalpojumu, vai to es varu izdarīt, tikai ja esmu maksājis to rēķinu, caur saimnieciskās darbības kontu?

Gadījumā, ja Jūs saimnieciskās darbības ietvaros veicāt kādu pirkumu izmantojot privāto karti un izmantojot personīgos naudas līdzekļus, tad, lai šos izdevumus Jūs varētu atzīt saimnieciskās darbības ietvaros, Jums pašam sev šie izdevumi jākompensē, proti, no saimnieciskās darbības konta vai kases ir jāveic pārskaitījums sev uz privāto kontu.

Ievadot darījumu pats.lv ir būtiski svarīgi, ka Jums ir darījumu apliecinošs dokuments ar Jūsu rekvizītiem un tad ievadot darījumu zem "Darījuma apraksta" būtu jānorāda pakalpojumu saņemšana vai preču/materiālu iegāde ar faktiskā pakalpojuma sniedzēja vai preču piegādātāja rekvizītiem (saskaņā ar rīcībā esošo darījuma apliecinošu dokumentu) un komentāros papildus norādot, ka apmaksa tika veikta Jums, jo sākotnēji šie izdevumi tika segti par personīgiem līdzekļiem.