1.2. Reģistrācija PATS.LV sistēmā kā pašnodarbinātai personai, IK, MUN

1.2.1. Profila reģistrēšana

Pirmajā logā parādās lauki, kuri obligāti jāaizpilda:

  • E-pasta adrese
  • Parole

Obligāti jāapstiprina, ka lietotājs ir iepazinies ar Pats.lv lietošanas noteikumiem. 

Vai arī ir otra iespēja - pieslēgties ar Facebook, Google kontu vai Apple ID.

Kad tiek aizpildīti augstāk minētie lauki, sistēma automātiski nosūta reģistrācijas apstiprinājumu uz Jūsu norādīto e-pasta adresi.

1.2.2. Personīgā informācija

Atveroties otrajam logam ir jāaizvēlas kā esat reģistrējis savu saimniecisko darbību un tālāk jāaizpilda obligātie lauki ar personīgo informāciju. (Vārdam un uzvārdam jābūt norādītiem latīņu burtiem, ar garumzīmēm un mīkstinājuma zīmēm – tā, kā tas ir norādīts Latvijas Republikā izsniegtajā personas apliecinošā dokumentā – pasē, ID kartē, Uzturēšanas atļaujā)  

Ja esat izvēlējies opciju “Esmu reģistrējies Valsts ieņēmumu dienestā kā Pašnodarbināta persona”, tad aizpildāmie lauki ir: 

  • Vārds 
  • Uzvārds 
  • Personas kods (nepieciešams, lai sistēma korekti sagatavotu atskaites) 
  • Jūsu adrese (nepieciešama, lai sistēma varētu izrakstīt rēķinus) 

Bet ja izvēlēta opcija “Esmu reģistrējies Uzņēmuma reģistrā kā Individuālais komersants”, tad papildus ir aizpildāmi obligātie lauki: 

  • IK nosaukums
  • IK reģistrācijas Numurs 

1.2.3. Nodokļu informācija

Nākamajā logā Jums jāievada Nodokļu informācija obligāti aizpildāmajos laukos:

- NACE 2 kategorija

- Lūdzu, izvēlieties sociālā nodokļa aprēķināšanas režīmu

Ja iepriekšējā lapā korekti bija ievadīts vārds, uzvārds un personas kods un informācija par Jums ir VID datu bāzē, tad augstāk minētie lauki aizpildīsies automātiski. Ja nē, tad lapas augšā tiks paziņots, ka saimnieciskās darbības veicējs ar šādu personas kodu VID datu bāzē nav atrasts.

Kad lauki ir aizpildīti atzīmējiet vai papildu atbilstat kādam no 3 kritērijiem:

- Pašnodarbinātais – lauksaimnieks

- Esmu PVN maksātājs 

- MUN 

Kad tas ir izdarīts, pārbaudiet informāciju un spiediet “Uzsākt lietošanu”.

1.2.4. Sākt

Tālāk notiks pāradresācija uz abonementa iegādes lapu, kur lietotājam ir pieejams unikāls promo kods atlaidei abonementam. Kods ir derīgs tikai reģistrācijas dienā. 
Ja nepieciešams papildināt vai labot jau ievadītu informāciju par sevi, to var izdarīt Profila sadaļā “Nodokļu informācija”.
 

1.2.5. Demo režīms 

Ja reģistrējoties pats.lv netiek atzīmēts “Esmu reģistrējies Valsts ieņēmumu dienestā kā pašnodarbināta persona”, tad ir iespējams izmēģināt sistēmu vispārējā nodokļu aprēķināšanas režīmā (31.07%). Lai pārietu no Demo režīma uz pilnu versiju ir jāaizpilda obligātie lauki sadaļā “Nodokļu informācija”.